شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ | Fri 22 Nov 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
محیط زیست پنجشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۳۵:۵۹

همکاری‌های بین المللی برای مقابله با کشند سرخ خلیج فارس

باشگاه خبری فراساحل: سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مرجع ملی کنوانسیون منطقه ای حفاظت از محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان اقدامات وسیعی در سطح منطقه به منظور مقابله با پدیده کشند سرخ  انجام داده است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل وبه نقل از مانا، معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست در راستای مقابله با پدیده کشند قرمز اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مرجع ملی کنوانسیون منطقه ای حفاظت از محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان اقدامات وسیعی در سطح منطقه به منظور مقابله با پدیده کشند سرخ  انجام داده است و  ارسال گزارش اضطراری و اطلاع رسانی فوری به دبیرخانه کنوانسیون در خصوص بروز این پدیده و درخواست همکاری و کمک‌های فنی در این راستا صورت گرفته است.

پروین فرشچی  به حضور نمایندگان سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه اضطراری بررسی وضعیت کشند سرخ در خلیج فارس و دریای عمان در کشور امارات متحده عربی اشاره کرد و بیان داشت: در این جلسه گزارش کامل علمی از آخرین وضعیت کشند سرخ در آب‌های ایران و دریافت تمامی اطلاعات و داده‌های تهیه شده توسط امارات متحده عربی و عمان و نیز موسسات و مشاورین بین المللی و دبیرخانه کنوانسیون کویت ارائه شده است. این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از شرکت در اجلاس کارگروه منطقه ای مقابله با کشند سرخ خلیج فارس و دریای عمان در كويت و ارایه گزارش کامل از آخرین وضعیت کشند سرخ و اتخاذ تصمیمات و برنامه‌های منطقه ای جهت مقابله با این پدیده خبر داد. فرشچی به تهیه و تصویب سلسله اقدامات لازم الاجرا در سطح منطقه اشاره کرد و بیان داشت: در همین راستا نیز کارگروه منطقه ای مقابله با شکوفایی مضر فیتوپلانکتونی با عضویت کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس شامل جمهوری اسلامی ایران، کویت، عمان، بحرین، عربستان، قطر، عراق و  امارات متحده عربی تشکیل شده است.

به گفته وی تشکیل شبکه تبادل اطلاعات کارشناسی کشورهای عضو کنوانسیون در خصوص وضعیت کشند قرمز در آبهای منطقه از سوی محیط زیست ایران به کارگروه منطقه ای پیشنهاد شده است. معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از ارتباط و مبادله اطلاعات با کارشناسان بین الملل تراز اول جهان در خصوص مبارزه با کشند سرخ خبر داد. وی تاکید کرد: به همین منظور آخرین اطلاعات و دانش مربوط به مقابله با کشند سرخ از معتبرترین کارشناسان بین المللی و ارایه اطلاعات تخصصی مذکور به همکاران درون سازمان و نیز سایر سازمان‌های ذیربط صورت گرفته است. فرشچی در ادامه در خصوص  اقدامات سازمان در سطح ملی پس از بروز كشند سرخ، بیان داشت: تشکیل کمیته ملی مقابله با شکوفایی مضر فیتوپلانکتونی با عضویت دستگاههای ذیربط و ایجاد کمیته علمی مقابله با شکوفایی مضر فیتوپلانکتونی با تفویض مسئولیت به موسسه تحقیقات شیلات وابسته به وزارت جهاد کشاورزی یکی از مهمترین این اقدامات محسوب می‌شود.

وی از تهیه و تدوین ساختار کمیته ملی و زیرکمیته‌ها و کارگروه‌های مربوطه خبر داد و گفت: جلسات کمیته ملی با حضور دستگاههای ذیربط جهت بررسی و مرور آخرین وضعیت کشند سرخ در منطقه و اتخاذ تصمیم و راهکارهای مناسب جهت مقابله مناسب، کارآمد و با حداقل خسارات زیست محیطی برگزار شده است. این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست به ارایه دستورالعمل نحوه جمع آوری اطلاعات مربوط به کشند سرخ و مرگ و میر آبزیان به دستگاههای مرتبط و همکار اشاره کرد و بیان داشت: بررسی وظایف و اقدامات و طرح‌های لازم الاجرا در کمیته ملی جهت جلوگیری از موازی کاری نیز توسط سازمان محیط زیست انجام شده است. وی همچنین از بررسی طرح‌ها و پیشنهادات دریافتی از سازمان‌های دولتی و موسسات غیردولتی و اشخاص حقیقی جهت استفاده از تمامی نظرات و همکاری بخش خصوصی و دولتی به منظور مقابله با این پدیده مخرب زیست محیطی خبر داد.

به گفته معاون محیط زیست دریایی، سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص پدیده کشند سرخ و سایر معضلات زیست محیطی با توجه به قوانین جاری و وظایف قانونی، نقش کلیدی و راهبردی داشته است. وی تاکید کرد: همواره چالش‌های زیست محیطی در اثر غفلت و تحمیل تدریجی آلودگی به طبیعت و محیط زیست دریایی ایجاد شده است و در اثر آن محیط طبیعی بعد از عبور از آستانه خودپالایی و عدم توانایی پالایش حجم زیاد آلودگی نسبت به اینگونه استرس‌های طبیعی واکنش نشان می‌دهد که امیدواریم با کنترل ورود آلودگی‌ها به دریاها شاهد کاهش وقوع چنین پدیده‌های مخربی باشیم. دلايل زيادي براي گسترش جهانی گونه‌های مضر فيتو پلانكتونی ذكر می‌شود که از جمله افزايش  آبزی پروري در مناطق ساحلی، وارد شدن زياد نوترينت‌ها يا COD از طريق فعاليتهای كشاورزی، فاضلاب‌های صنعتی و ..... ، افزايش تردد كشتی‌ها ،جا بجايی و وارد كردن استوك‌های مختلف از ديگر نقاط كه می‌توانند سبب گسترش گونه‌های  فيتوپلانكتونی مضر می‌شود.



  کد خبر : 5374
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :